Placinta cu prune

de mirela0911 in Prajituri, 19 Oct 2014 | 10616 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 12 foi de placinta
  • ulei pt uns foile
  • 700 g prune
  • zahar dupa gust
  • 2 linguri scortisoara
  • 300 g iaurt gras
  • 2 linguri zahar (optional)
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu prune:

Se spala si se curata prunele de samburi. Se taie in 4 sau mai multe parti (depinde cat sunt de mari prunele). Se amesteca cu zaharul (dupa gust) si scortisoara. Se lasa deoparte.

Se ia o foaie de placinta, se unge cu ulei, se aseaza a doua foaie si se repeta procedeul pana ajungem la 4 foi. Vom obtine astfel 3 seturi. Prunele se impart in 3 parti egale pe care le asezam peste foi, dupa care se ruleaza si se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt. 

In vasul in care au fost prunele si in care a ramas excesul de sirop de la prune, se toarna iaurtul, se omogenizeaza apoi se intinde peste placintele din tava. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade si se lasa pana se rumeneste frumos placinta.

Se serveste dupa racire. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu prune, scortisoara si migdale macinate